Posted in Петър Дънов Смисъл на живота

Учителят Дънов за буквата Ѣ

Учителят Дънов за буквата Ѣ Posted on май 5, 20163 Коментари

Ѣ – „Е двойно“ – Небесният знак,
предаден на братята Кирил и Методий и свален от Божествения свят през 855г. за Славянското писмо и четмо

из Словото на Учителя П. Дънов, съставител – Вергилий Кръстев

1. Ѣ – е знамето на Славянството. И Небесният знак на Кирилицата.
Той съществува само тук!
Той е кардинален космически знак. И е небесната звезда на Небето.

2. Ѣ – е печатът на Славянството в скрижалите на Бога.
И е печат на ангел Елохил – ръководителят на Славянството.

3. Ѣ – е „пряпорецът“, който е бил извезан със златни конци в горната част, до дръжката на руските бойни знамена от времето на Петър Велики – от 1708г. до Октомврийската революция 1918г., след което я премахват. Не са искали да им се напомня за императорските знамена и времена.

4. Ѣ – чрез този Божествен знак България е била освободена през руско-турската война /1877-1878г./ от петвековно турско робство. Извършва се чрез НЕБЕСНАТА ДЪГА, която е ЗАВЕТЪТ НА БОГА, управляван от Бог Елохил, който е Отец на Светлините. И Бог на Боговете! ЕЛОХИМ!

5. Ѣ – е създадена от числата 1 и 7.
Тя е Сатурнов знак, образуван от съвпад на Сатурн и Слънцето.
Действа поразяващо, като светкавица и мълния във времето и пространството, върху живота на Земята. Възкресява житното зърно, но и освобождава човек от веригите му.

6. Ѣ – съедини Небето и Земята, в която дойдоха и се заселиха българите.
И България стана Дом Господен. И съдба на света!
Тук бе дадено Словото на Бога на българското писмо и четмо.
И Русия се въздигаше и обединяваше, за да стане Държавата на Славянството.

7. Ѣ – е знамението на ангел Елохил, който е ръководител на България и на целокупното Славянство. Това е звездата, която държи в десницата си и от която излиза сила и мощ от Небето и раздава светлина на Земята. Виделина за Небето и слава за синовете Божии, населяващи Небето и Земята.

8. Небесната дъга е Бог Елохим, а звездата от нея е ангел Елохил.
Заветът на Бога е Елохим, а ангелът на Завета Господен е ангел Елохил.
Елохим е Бог на Боговете и Отец на светлините.
Елохил е ангелът Господен, който дава „Призванието към народа ми български…“ чрез Учителя Дънов през 1898г. в гр. Варна – България.

9. Ѣ – е знамето на Славянската писменост!
Българите трябва да върнат небесния знак Ѣ в своята азбука. Тя ще стои като герб на славянското знаме, който ще обедини всички славяни чрез словото на Учителя Дънов. В Небесния знак е заложена свободата на България и обединението на целокупното славянство во главе с Русия.
И Русия трябва да възвърне Небесния знак в азбуката си, за да стане свята Русия с небесния знак на ангел Елохил и със Словото на Всемировия Учител на Вселената Беинса Дуно.
Амин!


Буквата Ѣ, наричана още „ятова гласна“, съществува в българската азбука до началото на 20 век. Но още от края на 19 век има непрестанни опити тя да бъде премахната. По този въпрос българското общество е разделено на две, едни искат да я махнат, а другите да я запазят, в зависимост от това на кого служат с душите си – на силите на тъмнината, или на тези на светлината.
Буквата Ѣ е премахната от българския правопис по времето на правителството на Ал. Стамболийски, с неговата правописна реформа. Знаем какво му се случва от историята и то не е случайно…
След това Ѣ е върната в нашата азбука от Александър Цанков.
През 1945г. социалистическата власт отново провежда правописна реформа и изхвърля буквата Ѣ трайно от българския правопис. По този начин съвсем целенасочено се откъсва България от духовния свят и се отнема силата и.
Видяхме как завърши т.нар. „социалистически период“ за страната ни. Виждаме какво става с България и днес, без нейния космически знак-Ѣ, пазител български.
Словото българско е Божествен език, буквално “свален” от духовния свят. Всеки звук, всяка буква, дума и подредба на думите носят огромно значение, и не само символично, но и енергийно, и имат своето материално изражение.
Ѣ свързва заедно Божествения и човешкия принцип. Двата принципа са свързани в едно.
Ѣ е звукът, който носи в себе си цялата сила на азбуката. Буквата е свързана с определено съзвездие, а то – с България. Буквата е тясно преплетена със съдбата на българския народ.
Добре е да знаем всичко това, да разширим съзнанието си и да помислим върху тези окултни вселенски духовни закони, които невидимо за нас движат живота ни.

За да можем да възродим България!

3 comments

  1. Всичко казано е вярно сигурно дано у нас в България дойде Господ да ни даде както е в църквата упование смирение и покаяние

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.