Posted in Астрология

Транзити на Уран през 21век

Транзити на Уран през 21век Posted on ноември 8, 20111 Коментар

Какъв огън ще запали Прометеевският дух до края на века?

Планетата Уран принадлежи към трите външни планети, сравнително късно открити, наричани Транссатурнови планети в астрологията.

Откъде идва името на откритата през 1781година планета?

В митологията Уран е известен като родоначалник и баща на всички богове. Уран е представител на Небето и чрез неговите вибрации, изпращани във Вселената, висшите Небесни йерархии могат да работят върху човека и другите същества. Прометей, един от големите титани от древните митове, донесъл космическия огън на човечеството, и заплатил за това със страданията си, е най-яркият изразител на Урановия дух.

От езотерична гледна точка, планетата Уран, като духовно същество, е представител на втория творчески принцип в Природата – този на Божествената Мъдрост. Първият е на Божествената Любов. Така че, само чрез хармоничното Ураново влияние в човека могат да се родят, развият и проявят всички Божествени дарби и способности.

Уран е външна планета и като такава отразява тенденциите в колективната психика. Тя е носител на всичко ново, неконвенционално, на всичко онова, което освобождава човечеството от закостенели норми и порядки, което пречи на неговата еволюция. В този смисъл Уран е планетата на революционното съзнание на обществото, планета на бъдещето.

Уран, в своето шествие към новата епоха, руши по пътя си всичко което пречи за осъществяване идеите на бъдещето. Времето при него няма никакво значение, нито компромисите и бавния, постепенен растеж. Още по-малко се съобразява с индивидуалните човешки разбирания и чувства. Всичко, което причинява застой, което е ретроградно и пречи за осъществяване на плановете на Божествената Мъдрост, за бъдещето развитие на човешкото общество, следва да се унищожи или в най-добрия случай – да се реформира.

Това разбира се, може да доведе до огромно страдание в личен план – както за отделния човек, така и за отделните народи. Проблемът е, че няма как да направиш нова къща, без да разчистиш старите отломки. А разчистването често не се харесва на масата от хора, по простата причина че руши статуквото, руши навици и разбирания, към които хората са привикнали в своя живот.

В този смисъл, Уран е планета на революционния подход към нещата и събитията. А когато се стигне до революция, винаги има възможност нещата да излязат извън контрол. Когато промяната е наложителна обаче, Урановите действия не зачитат нашите индивидуални нужди и потребности. Интересите на „Аз“ ще трябва да отстъпят пред тези на „Ние“, т.е. личната правда няма място пред колективната такава. С Уран просто не можеш да се бориш, когато е дошло време за промяна. Тя просто е наложителна и става. На човека му остава правото само да се смири, да се помъчи да разбере какво се иска от него, като повдигне на по-високо ниво съзнанието си, да поеме по-нов път и да се отвори към нови хоризонти.

Уран управлява зодиакалният знак на Водолея, заедно със Сатурн. А Водолеят е знакът на приятелството, колектива, екипната работа, знакът на хуманността, на човеколюбието. Знае се, че нашата Земя вече е навлязла в нова епоха от своето космическо развитие, епохата на Водолея.

От тежките, транссатурнови планети единствено планетата Уран може да бъде обханата в своя път през зодиака в рамките на човешкия живот. Уран е доста бавна планета и в своето движение прави едно пълно завъртане през зодиакалния кръг за около 84години, което в общи линии описва продължителността на един човешки живот.

Prometheus brings Fire to Mankind (Heinrich Füger – 1817)

Планетата на новото, на освобождението и революциите навлезе окончателно в знака на Овена в началото на април 2011г.

С това започва и новият 84 годишен цикъл на Уран през зодиакалния кръг, който ще завърши към края на столетието. Отново в Овен Уран ще навлезе към 2093г., когато ще е завършил вече пълната си обиколка през зодиака. Или може да се каже, че в настоящият, 21век, Уран ще направи своето пълно шествие през зодиака, ще завърши един свой пълен цикъл.

В мунданната астрология, под огнения знака на Овена са всички силови битки на физическо ниво, спорове, конфликти, войните, бунтовете, стълкновенията, масовите и жестоки убийства. Предизвикателното поведение, агресивността и желанието за себедоказване, както и героизмът са характерни за войнствения Овен. В този смисъл, периодът когато Уран транзитира през този знак, ще е съпътстван от масови бунтове и революции в световен мащаб, за отхвърляне на робски и деспотични режими на власт, от военни действия за освобождаване от досегашна тиранията, от странни и необясними на пръв поглед масови убийства, от повишена агресивност в глобален мащаб, от всякакви предизвикателства за налагане на егоистични, материалистични принципи и идеи. Периодът ще е динамичен, действен, изпълнен с събития.

Под знака на Водолея и съответно под силно Ураново влияние, в астрологията са държавите: Русия, Арабския свят, както и регионите Прусия, Пиемонт, Абисиния, Вестфалия.

В следващия знак, на Телеца, Уран ще навлезе през 2018г.

През месец май ще е първото му влизане в Телеца, после вследствие ретроградността си, ще се върне закратко отново в Овен и окончателно ще навлезе в знака на Телеца в началото на месец март 2019г.

Телецът е земен знакът, на материята и на парите, като регулатор на материята.

Вещите, парите, собствеността, интересът към собственото тяло и задоволяване на потребностите му, всичко това има отношение към Телеца.

В този смисъл, пребиваването на Уран в този земен знак за периода 2018-2026г, ще донесе големи революционни промени на човечеството най-вече във финансовата сфера на дейност. И ако сега се говори за икономическа и финансова криза, то със сигурност това са все още началните стъпки към една тотална реорганизация в световен мащаб по отношение на парите. През този период Урановото действие ще е силово и разрушително, за да освободи съзнанието на човечеството от неговите грешни илюзии и заблуждения, свързани с мощта и силата на парите. Много вероятно е да сме свидетели на големия крах на банковата система в световен мащаб. И ако днес са застрашени от фалит икономиките най-вече на Гърция и евентуално Италия, то в този период нещата ще придобият много по-мащабни проявления, в сриването на икономиките и тотален финансов колапс. Защото в плана на Божествената Мъдрост за хората, със сигурност финикийските знаци не са поставени на пиедестала. Те трябва единствено да улесняват и подобряват човешкия живот. А това, което преди всичко трябва да се развива в човека като Божествено творение, е укрепването на Любовта, състраданието и милосърдието в душите.

С големи катаклизми по отношение на собствеността ще започне постепенното рушене на материалистическите възгледи и ценности в човешкото съзнание.

Но това в личен план, може да бъде много труден период за хората, особено за индивиди и народи, тясно прилепнали към личната собственост. Събитията ще ги заставят болезнено да преориентират ценностната си система, най-вероятно чрез сериозни материални загуби и лични финансови проблеми.

В подвижния знак на Близнаците Уран ще навлезе окончателно през май 2026г.

Близнаците са въздушен знак, и имат отношение към комуникациите, връзките между хората. В мунданната астрология под знака на Близнаците се нареждат медиите, търговията, обучението, образованието. Всички те, в периода от 2025 – 2033г. когато Уран транзитира през знака на Близнаците, ще са подложени по някакъв начин на революционна трансформация. Всичко в световен мащаб, което не отговаря на Божествената истина в областта на взаимоотношенията между хората и в начините им на общуване, ще бъде подложено на преоценка. Неефективни образователни модели, остарели обучителни практики, икономически и търговски отношения, чиято единствена цел е безогледната печалба и безпардонното ограбване на индивида, медийни институции, изопачаващи Словото за лични и корпоративни облаги, извратили и потъпкали всякакви морални принципи – всичко това ще бъде изгаряно от Прометеевия огън в името на по-добро бъдеще за човечеството.

В знака на Рака планетата Уран ще навлезе през 2033г. и ще е там до 2040г.

Ракът е знакът на традициите, рода, дома и семейството. И въпреки, че още днес е явно, че традиционните семейни връзки вече не са това, което бяха в миналото, то през този период ще е явен вече тоталният срив на патриархалния модел семейство. Всичко, което събира хората да живеят заедно, под общ покрив, и не се основава на взаимната любов, уважение, разбиране и почитане няма да продължи напред във времето. Връзки, основаващи се на всякакъв род и вид насилие – физическо, емоционално, психическо, на икономическа принуда, зависимост и користни манипулации, ще бъдат безпощадно унищожавани. За да се достигне до новото разбиране за любовта – при която свободното право на избор на всеки човек ще е определяща и користта ще отстъпва място на взаимопомощта. За да се стигне и до постепенното осъзнаване от хората, че всеки човек е произлязъл от Бога като душа, а като тяло се въплъщава на този свят чрез земните си родители, и задачата в неговия живот е да намери истинския си Баща – а именно Бога, да се завърне в истинския си Божествен дом откъдето е излязъл. В този смисъл подсъзнателните импулси на човечеството при търсенията и въжделенията към духовното, ще се засилват все повече и повече.

В знака на Лъва Уран ще пребивава в периода 2040-2046г.

Знакът на Лъва в астрологията има отношение към творческото и съзидателно проявление на индивида, към любовта и романтиката, към плодовитостта и децата. Така че можем да очакваме шествието на революционната планета тогава да даде нови мощни импулси в готовите за това индивиди, към всякакви съзиздащи гениални открития, разкриващи огромния потенциал на човешката мисъл, направила връзка със своя Божествен създател.

Любовните отношения ще са под прицела на всеизгарящия огън на Уран. Нищо, което не е истинно в своята дълбока същност между мъжа и жената, няма да има бъдеще. Всякаква корист в интимните връзки ще приключва зле, всяко благородство и алтруизъм в тези отношения ще има своето положително развитие.

Голяма вероятност има този период да се характеризира и с всякакви промени в областта на зачатието и раждането, с намаляващ световен прираст на населението, както и с все по-задълбочаваща се тенденция към безплодие, особено сред бялата раса, ясни признаци за което се забелязват още днес.

В знака на Девата Уран ще остане в периода – 2046-2052г.

Девата е знака на служенето, на работата и на здравето. Хората ще бъдат заставени да разберат, че единствения начин да бъдат здрави и в хармония със себе си, е да служат доброволно и с любов на другите около себе си. Само така ще могат да намират истинския смисъл на живота си.

Транзитът на Уран през земния знак на Девата ще руши всички неправилни представи на човека по отношение на неговото здраве. Всеки за себе си трябва постепенно да осъзнае, че да си здрав това е в пряка зависимост от това доколко е силен твоя дух, доколко носиш доброта в душата си, доколко е силна и ясна светлината в ума ти, и доколко мекота и топлина изпълват сърцето ти.

През периода ще бъдат подложени на преосмисляне неефективните медицински практики, ще започне революция в областта на медицината. Митовете, владеещи досегашната традиционна медицина, че човек може да бъде излекуван с чудодейно, магическо хапче, при положение, че живее в разрез с природните закони няма да са валидни вече. Хората ще трябва да разберат, че зад всяка болест на физически план се крие някаква вътрешна, духовна причина и , че няма магическа власт, която да ни излекува от нашите недъзи при неправилен начин на живот.

Традиционната медицина ще отстъпва все повече на живата медицина, която използва холистичния подход към проблемите в човека, разглеждайки като един всеобщ, неделим и жив организъм човек и природа.

Уран ще е в знака на Везните за времето – 2052-2059г.

Везните в астрологията се свързват със справедливостта и възмездието, със сдруженията на хората, партньорствата им за различни начинания, с балансът в отношенията, със стремежът към хармония. Везните са силно социално ориентиран знак.

Преминаването на революционният Уран през този знак ще провокира обществото към по-голяма яснота относно висшата Божествена справедливост. Ще подтиква народите да осмислят кои са качествата, които им носят хармонични взаимоотношения и кое е всъщност това, което ги отблъсква един от друг и ги конфронтира помежду им. В световен мащаб Глобализмът ще е необходимо да бъде поставен на качествено нови основи, като общо единение на всички народи в името на общото благо. Дипломатичността, благата дума, уважението и зачитането на взаимните интереси е това, което трябва да доминира и да е водещо. Човешките права ще застават в обществения фокус, различните движения за мир и разбирателство ще търсят своята изява и реализация.

Уран ще шества през водния Скорпион в периода – 2059-2066г.

Скорпионът е знак на подсъзнателното, на скритото, потайното, задкулистното, конспиративното поведение, на тайната власт, властта в сянка, на подмолното режисиране и дърпане на конците. Всички мафиотски структури и организации са под негово влияние. Полицията, разузнаването и тайните служби, всичко свързано със смъртта както и с възкресението, с новораждането, също са под знака на Скорпиона. Трансформацията и прераждането на обществото попадат под този знак. Под негово влияние са и ядрените оръжия и ядрената енергетика. Да не забравяме, че планетата, управляваща Скорпиона е Плутон.

Така че през посочения период ще се даде мощен импулс за активиране на всички скрити, подсъзнателни психични сили. Ще има вероятно бум в осъзнаването на много, измъчващи хората, несъзнателни прояви в поведението им. Пътят на превръщането на несъзнателните импулси в осъзнати, разбрани, приети и контролирани действия ще се съкрати. Едновременно с това ще се активират и огромни демонични сили, като борбата с тях ще е сурова и жестока.

Очаква се и нов вид сексуална революция и трансформация в човешкото съзнание относно сексуалната енергия, разбирането на дълбоката и същност и предназначение.

В плана на Божестваната мъдрост за човешката еволюция е развитието на мощната психическа сила, дремеща в зародиш в хората и издигането на човешката мисъл на подобаващото и място, но само за използването и в начинания и действия, продиктувани от дълбоко истинни, любящи мотиви на поведение. Всяка корист, обида, злоба, ревност трябва да намерят своя път за трансформация от отделния човек или нация, за да може да се освободи заложения потенциал в обществото, и посредством силата на положителната мисъл да се повдигне човечеството на по-висок етап от своята еволюция.

В подвижния, огнен знак на Стрелеца Уран ще премине в периода – 2066-2072г.

Стрелецът се свързва с желанието на човека да изследва, да пътува и опознава всичко ново, невидимо и загадъчно, всичко, което е забулено в мъгла за него.

Под влиянието на Стрелеца са науките, идейният живот, религията, философията, закона и правото, духовенството, както и изначалният човешки копнеж за щастие. Така също и всички придвижвания, пътуванията на по-големи разстояния. С навлизането на Уран в този огнен знак, имаме основания да предполагаме, че науката ще достига до все по-големи дълбочини в своите изследователски търсения. Идейният живот ще се разраства, множеството религиозни системи и духовни общества ще са принудени да търсят път към своето обединение, на основата на любовта и мъдростта. Всичко, което е фалшиво в духовничеството, ще бъде подложено на унищожителния Прометеевски огън, за да се очисти и намери верния път занапред. Всичко, по отношение на законовия ред за устройване на човешките общества, което не отговаря на новите изисквания, ще бъде реорганизирано. Остарели и ограничаващи закони ще бъдат отхвърляни и преосмисляни, за да дадат път на новите човеколюбиви разбирания, които да устройват новото общество на свободни хора. Това по всяка вероятност ще бъде и време на големи придвижвания и пътувания на големи маси от хора.

Уран ще премине през суровия и аскетичен Козирог за времето от – 2072-2079г.

Под влиянието на Козирога в мунданната атрология са властовите структури в обществото – държавната – административна и изпълнителна власт.

С транзита на Уран през този знак се очакват сериозни катаклизми и трансформации на тези властови структури. Досегашния ред, организация и структуриране на държавите ще изискват нов поглед и преосмисляне на тяхната ефективност. Новият ред в обществото и в органите на управление ще предявява бавно, но постоянно и неотменно своите изисквания. Политическите системи ще претърпят своя крах, там където са в несъответствие на изискващото се ново разбиране и отношение. Много възможни са и разпадане и преструктуриране на цели общества и държави, както и всякакви природни катаклизми, разрушаващи досегашните териториални граници и създаващи нови природни форми.

В своя собствен знак, на Водолея, Уран ще шества през – 2080-2087г.

Тука планетата ще е в най-голямата си мощ и сила.

Под знака на Водолея е човешкото познание, всички нови за времето си технологии, физиката, инженерната мисъл, електричеството, електрониката, астронавтиката, различните информационни системи. Това е знакът на свободата и независимостта. Както и на приятелството и груповата дейност. Водолеят е знакът на хуманността.

Всички технологии ще бъдат поставени на нови основи, нови и висши технологични решения ще намират своето приложение. Нов ред и порядък се очакват и в социален план, гражданските сдружения и коалиции ще добиват все по-голяма мощ и сила при решаване на проблемите. Принципът на колективизъм, екипна работа, равнопоставеност и взаимно зачитане и уважение ще е водещ. Човешкият егоизъм ще остъпва все повече и повече от душите на хората. Къде като доброволно осъзнаване, къде като принудително страдание, когато не се разбира.

Всякакви нестандартни решения и практики ще владеят живота на земята. Възможни са и големи откривателства и нововъведения в областта на транспортните средства. Материализмът ще отстъпва все повече и повече от лицето на Земята.

В последния знак от зодиака, Рибите, Уран ще навлезе в 2087г. до 2093г.

Под знака на Рибите са човешката психика, психологията като наука, духовността, изкуствата, химията и природните горива, водните маси, лекарствата, мистиката, магията, всичко фантазно, неясно и мъгляво. Състраданието, алтруизма и жертвоготовността за другите, отказа от собственото Аз в полза на другия също характеризират този воден, подвижен знак.

В този период пред човечеството мощно ще се разкриват и ще навлизат в живота и бита нови енергийни източници, нови суровини в областта на химията.

Човешкото съзнание ще се повдигне на по-високо духовно ниво, изкуствата ще придобиват нови измерения, ще се усилват интуитивните способности на хората, все по-голяма част от тях ще укрепват и развиват своите ясновидски дарби и телепатични способности. Науката за душата – психологията ще открива все по-дълбоки пространства за своите търсения и измерения. Човешкият гений ще процъфтява в своите изобретения.

Ще има съсредоточаване на големи части от обществото върху темите за душата и духа. Изкуствата също ще търпят своето бурно развитие..

Едновременно с това ще се засилват и тенденциите за някакъв вид бягство от действителността. Алкохолът и нови видове наркотични средства ще пускат пипалата си към човечеството. Ще се засилва дълбаенето в скритите сфери на подсъзнанието с нови и недотам позволени средства, маскирано като научни изследвания.

Проучването на дълбините на океаните ще открива други измерения пред науката. Нови, добре забравени стари лекарства ще намират своето достойно място за лечение на човека в съотвествие с духовните и природни закони, доближаващи се все по-пълно до идеята за единство, взаимосвързаност и всеобщност на тяло, душа и дух.

Заедно с това, чрез пътя на дълбоки страдания и жертви, Уран ще провокира хората да намират истинския път към човеколюбието, чрез състраданието и милостта да достигат до душите на всички свои събратя.

Транзитът на освобождаващата Уранова енергия през знака на Рибите ще помогне на човечеството да принесе малко по малко, в жертва, възгледите си за материалното, за да се въздига духовното в отношенията и Любовта да намира път до все повече човешки души.

Всичко това, в крайна сметка, ще е крачка напред в доближаването на човечеството до Христовия дух.

Бог е Любов, Бог е Мъдрост, Бог е Истина!

SaveSave

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.