Posted in Астрология

Слънчево затъмнение – 23 / 24 октомври 2014г.

Слънчево затъмнение – 23 / 24 октомври 2014г. Posted on октомври 23, 2014Leave a comment

Днес, 23 октомври, след обяд и привечер, луната наближава съвпад със слънцето и навлизаме в поредното новолуние. То става в знака на Скорпиона.

Освен това ще има и частично слънчево затъмнение, второ за тази година. Първото беше в края на април месец. То няма да се наблюдава от територията на България. Затъмнението ще е видимо от по-голямата част на Северна Америка без крайните и източни части, от североизточните части на Азия – източна Русия, както и от северните части на Тихия океан. Максималната сила на затъмнението ще е около 00ч 48мин.

Особеното на това затъмнение е, че то става в съвпад на Венера. Трите светила – Слънце, Луна и Венера са застанали едно до друго в първия градус на Скорпиона.Това може да се тълкува като особено благоприятно съчетание, тъй като Венера е принципно благотворна планета, въпреки че в скорпиона е лошо поставена, в заточение. Има отношение към любовта в човешките взаимоотношения, хармонията и красотата, приятелствата, изкуствата и парите.

Знакът на Скорпиона се свързва с дълбоките личностни отношения. Скорпионът има връзка с подсъзнанието, с крайните, мощни и трудно-контролируеми емоционални реакции и страсти, със секса, със задкулисието, тайната власт и манипулации, със силовите учреждения и структури – полиция, разузнаване, с тайната власт, мафията, с парите и банковата система.
По принцип времето на затъмненията и периодите около тях са силно енергийно натоварени.
Лунните затъмнения ни подтикват към разчистване и приключване на нещата, докато при слънчевите затъмнения се очаква навлизането на нещо ново в живота. Събитията по време на затъмнения носят често фатален характер и са силно кармично обусловени. По принцип слънчевите затъмнения се свързват предимно с негативни събития и явления, с кризисни ситуации, които обаче са носители на нещо ново, което навлиза в живота и зове към промени. При пълните слънчеви затъмнения често стават сериозни земетресения и природни катаклизми.

Важно е да се знае, че тези влияния, идващи от съединението на планетите по време на затъмнения, имат повече отношение към местата от където те са видими. Така че в случая България, където частичното слънчево затъмнение няма да се наблюдава, няма да е така пряко засегната. Въпреки че в днешния глобален свят всички сме взаимосвързани по един или друг начин.
Освен това, съвпадът на слънчевото затъмнение с планетата Венера до голяма степен ще смекчи негативните влияния, поради благотворните вибрации на Венера. Венера ще ни подтиква да дадем път на любовта в сърцата си, в личните си взаимоотношения, в приятелствата и партньорствата, в бизнес-отношенията си.
Добре е да се пазим от крайни емоционални реакции, от крайности в поведението си, да обуздаваме жаждата за властване и манипулиране над околните, за отмъщение и създаване на интриги и противоборства. Добре е да обуздаваме страстите и сексуалните си нагони, и в дните около слънчевото затъмнение, и доста време след това. Възможни са различни инциденти и престъпления, в чиято основа стои секса.

Частичното слънчево затъмнение от 24 октомври може да окаже неблагоприятни последствия за власта и властовите структури, тъй като е в квадрат към Юпитер в знака на лъва – падане от власт и загуба на власт на влиятелни личности.
Като цяло се очакват различни кризи и извънредни ситуации, природни катаклизми и военни конфликти, задкулисни договорки, които да подтикнат човечеството към трансформиране на индивидуализма, агресията, насилието и крайния егоизъм при решаване на проблемите и приближаване към любовта, разбирана като всеобхватна космическа сила, към решаване на различните конфликтни ситуации по пътя на консенсуса, разбирателството, уважението и зачитането на другия, в търсене на хармонията и красотата.

Ефектът на затъмнението е доста продължителен, често за цяла година напред, и основополагащите събития могат да сложат начало и да провокират последствия за следващите години.
В дните около частичното слънчево затъмнение е добре да не предприемаме нищо важно, да не слагаме ново начало, да заложим на предпазливостта и на навлизане навътре в себе си за размисъл и преоценка на случващото се. Още повече че и Меркурий е ретрограден до 25 октомври. Да се пазим от необмислени парични сделки. В медицински аспект да се избягват оперативни интервенции, освен неотложните и животоспасяващи такива.
И най-вече да отворим пътя на Венера към сърцата си, да дадем превес на любовта, хуманността, приятелството, хармонията и красотата в живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.